00105.jpg
 

Arnothill : Falkirk

Housing : Conservation

Private Client

Concept Design

Our clients approached us with a view to refurbishing and extending disused outbuildings within their garden grounds. The project is set within the Arnothill and Dollar Park Conservation area in Falkirk and proposes conversion of the buildings into a ‘granny flat’.

The existing buildings are refurbished, linked and extended to the south with a zinc and timber clad conservatory maximising southern aspect. A new patio is formed level with internal floors and is provided with integrated planters to create a welcoming place to sit outside.

Internally the spaces are open to the pitch of the roof creating interesting volumes and high level clerestorey windows allow light deep into the building plan.

 
 
Elevation and Section

Elevation and Section

Concept Diagrams

Concept Diagrams

 
00113.jpg
00107.jpg
00112.jpg