Pilgrims Hill 2r.jpg
 

Pilgrims Hill : Linlithgow

Housing : Self Build

Private Client

Completed 2018

A new single storey wrap around extension which creates an open plan arrangement of kitchen, living and dining space along with additional WC and utility room. The design is arranged in a pin-wheel hip roof arrangement coordinated at the rear corner of the existing house. This creates an interesting architectural form and ceilings internally which are open to the pitch of the roof. A sheltered external space is incorporated into the extension footprint to create a sun trap and provide shelter. Connections to the garden are formed via new sliding glazed screens and the extension is finished in a mix of standing seam zinc and acrylic self coloured render.

Concept development diagrams

Concept development diagrams

006.jpg
 
Design stage visualisations

Design stage visualisations

005.jpg
 

‘A sheltered outside space lets us open our doors and enjoy our garden all year round.’

Mrs Campbell, Client

 
Pilgrims Hill 1r.jpg