Strathyre Place 1r.jpg
 

Strathyre Place : Falkirk

Housing : Self Build

Private Client

Completed 2018

Our clients asked us to reconfigure and extend the ground floor of their home, increasing its connection to the outdoors. After consultation, we decided to combine the living, dining and kitchen space into an open plan space would preserve the majority of the garden whilst creating a generous family living area.

A large glazed corner element now opens onto the garden, gathering light and providing level access to the external patio. A zinc canopy provides shelter and distinction, while white render creates a connection with the existing walls. A high level clerestory window is set inside the existing boundary to negate need for fire rated glazing but still allow natural light to enter from three sides. This strategy also created opportunity to incorporate built in storage to conceal television and gaming consoles when not in use.

00104.jpg
 
 

‘We are thrilled with our new extension and are appreciative of the support Andrew and Andy provided during both design and construction stages.’

Mr & Mrs Hutcheson, Client

 
 
Concept Diagram Development

Concept Diagram Development

00212.jpg
 
Strathyre Place 2r.jpg